Bomulls klær for barn og bomullens historie gode priser.

bomullsklær for barn historie

Ingen vet nøyaktig hvor gammel bomull er. Forskere søkerÅpen bomullsballhuler i Mexico fant biter av bomullsballer og bomullstykker som viste seg å

være bomulls klær for barn som er minst 7000 år gamle. De fant også ut at selve bomullen var omtrent den som vokser i Amerika i dag.

I Indus River Valley i Pakistan ble bomull dyrket, spunnet og vevd til klut 3000 år f.Kr. På omtrent samme tid lagde og brukte de innfødte i Egyptens Nildalen bomullsklær for barn.

Arabiske kjøpm enn brakte bomullsklut til Europa rundt 800 e.Kr. Da Columbus oppdaget Amerika i 1492, fant han bomull som vokste på Bahama -øyene. I 1500 var bomull kjent generelt over hele verden.

Bomullsfrø antas å ha blitt plantet i Florida i 1556 og i Virginia i 1607. I 1616 dyrket kolonister bomull langs James River i Virginia.

Bomull ble først spunnet av maskiner i England i 1730. Den industrielle revolusjonen i England og oppfinnelsen av bomullsginen i USA banet vei for det viktige stedet bomull har i verden i dag er det bomullsklær for barn som teller.


Eli Whitney, innfødt i Massachusetts, sikret seg patent på bomullsginen i 1793, selv om patentkontorrekorder indikerer at den første bomullsginen kan ha blitt bygget av en maskinist ved navn Noah Homes to år før Whitneys patent ble innlevert. Ginen, forkortelse for motor, kunne gjøre jobben 10 ganger raskere enn for hånd.

Ginen gjorde det mulig å levere store mengder bomullsfibre til den raskt voksende tekstilindustrien. I løpet av 10 år steg verdien av den amerikanske bomullsavlingen fra $ 150 000 til mer enn $ 8 millioner.

<a href="http://www.moonee.no/store">Billige barneklær på nett</a>
https://www.motherearthgardener.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *